Zwemlessen

Als u uw kind wilt opgeven voor de zwemlessen kan dit aan de receptie van de Polfermolen. Er zijn nog enkele groepen waarbij uw kind vrij snel kan beginnen. Om te beginnen vindt u hier enige algemene informatie voor kinderen die willen starten.

Zwemlessen

Als u uw kind wilt opgeven voor de zwemlessen kan dit aan de receptie van de Polfermolen. Er zijn nog enkele groepen waarbij uw kind vrij snel kan beginnen. Om te beginnen enige algemene informatie voor kinderen die willen starten. De zwemlessen voor kinderen worden gegeven in het wedstrijd- en instructiebad. De lessen worden gegeven door gediplomeerd en vakkundig personeel, waarbij het kind altijd centraal zal staan.

De lesgroepen zijn onderverdeeld in een 5-tal niveau’s voor het A-diploma. Een groep bestaat maximaal uit 10-12 kinderen. De kinderen beginnen in groep 0, daarna volgt groep 1 en zo verder.

Lesgroep 0

Deze groep zal de kinderen voorbereiden op het leszwemmen. Hierbij zullen o.a. de volgende thema’s aan de orde komen: kinderen wegwijs maken in het nieuwe zwembad, watervrij maken, op de rug kunnen drijven mbv hulpmiddelen en op de buik drijven. Deze groep moet gezien worden als een voorbereidingsgroep op het echte leszwemmen waarbij er op een speelse manier enkele vaardigheden worden aangeleerd.

Lesgroep 1

Instructiebad: aanleren enkelvoudige rugslag, aanleren beenslag schoolslag (m.b.v. drijfmiddel), aanleren beenslag borst- en rugcrawl.

Lesgroep 2

Instructiebad: aanleren combinatie schoolslag (met schijfjes om de bovenarmen) en verbeteren enkelvoudige  rugslag, borst en rugcrawl beenslag, aanleren armslag borst en rugcrawl. Bij de schoolslag wordt er vooral gelet op de timing van de armen en benen. Vanzelfsprekend is dat de zwemslagen technisch goed moeten zijn.

Lesgroep 3

Ondiepe gedeelte wedstrijdbad: verbeteren combinatie schoolslag (afbouwen schijfjes van de bovenarmen en verlichten van de kurk), verbeteren enkelvoudige rugslag (afbouwen kurk) en borst- en rugcrawl (totaalslag). In deze groep zullen de kinderen ook kennis maken met duik- en draai vormen, en het watertrappen. Het zorgvuldig afbouwen van de kurk is belangrijk en verdiend veel aandacht. Het moeilijke hiervan is dat we de kurk afbouwen waarbij we toch streven naar een zo goed mogelijke horizontale ligging.

Lesgroep 4

Diepe gedeelte wedstrijdbad: verbeteren combinatie schoolslag (afbouwen kurk), verbeteren enkelvoudige rugslag, verbeteren rug- en borstcrawl en aanleren onderwater zwemmen. Tevens zullen er draai, spring en drijfvormen worden aangeleerd en gaan de kinderen de laatste les v/d maand met kleren aan zwemmen (korte broek, T-shirt). De doelstelling van het afbouwen van de kurk blijft in deze groep nagenoeg gelijk als in groep 3 alleen met het verschil dat de kinderen nu worden opgeleid voor het zwemmen zonder kurk.

A – diploma

Lengte wedstrijdbad: opleiding voor het A-diploma, waarbij alle vaardigheden voor het A-diploma worden doorgenomen.
Het doorsturen naar een volgende lesgroep gebeurt op individuele basis. Als een kind het niveau binnen een groep bereikt heeft, zal hij/zij doorstromen.

 

Tarieven Zwemlessen

 

Lesrooster Zwemlessen